torsdag den 17. februar 2011

COSTA RICA - Pura Vida

HER ER VARMT!
… endelig ankom vi efter en 4 timers lang rumlende bustur fra San José (hovedstaden) til Liberia – som befinder sig i den tørreste og varmeste del af Costa Rica. Lige i armene på verdens sødeste familie. Vores mor laver lækker mad – selvom det til tider kan blive en smule ensformigt med ris og bønner morgen, middag, aften. Vi har dog fået øjnene op for både kogte og stegte bananer!
Men vores familie elsker os, vi elsker dem – Det kan ikke være bedre. Vores Abuela (bedstemor) derimod, har ikke været helt tilfreds med vores ankomst. Første aften fik vi et chok da hun pludselig sad inde i Karens på værelse i mørket. Karen er nu nødt til at låse døren ind til sit værelse om dagen – ”Abre la puerta,” siger hun og banker.

Angående Projects Abroad er vi kommet på et ret seriøst hold, som om eftermiddagen kører ud til et slags slumkvarter udenfor Liberia – Martina Bustos.
De fleste i Martina Bustos er illegale indvandrere fra Nicaragua – generte men varme mennesker. Her underviser vi enlige mødre og deres børn i engelsk i meget primitive omgivelser. Mødrene som er på vores alder er meget generte, men meget ivrige efter at lære engelsk. For os er det hardcore multitasking at undervise i engelsk på spansk. Derudover laver vi arrangementer for børnene med de andre volontører. Derudover er vi begyndt at dyrke grøntsager og krydderier derude – så de kan få noget at spise!

Martina Bustos


 Las chicas muertas...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar